Türk Mutfağı ve Türk Kahvesi Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan 2019 tarihinde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Voli Şirketi ve Centre Ville Hotel iş birliğiyle "Türk Mutfağı ve Türk Kahvesi" tanıtım programı etkinliği gerçekleştirildi.

Podgoritsa Centre Ville Hotel'de yapılan programa, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, Filistin Büyükelçisi Rabi Hantouli, Arnavutluk Büyükelçisi Ridi Kurtezi, Kosova Büyükelçisi Skender Durmishi’nin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna Hersek Federasyonu ve Rusya Federasyonu Büyükelçiliği kordiplomatik mensupları; Karadağ Hükümeti yetkilileri, milletvekilleri, basın mensuplarının yanı sıra seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray program açılış konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başta Karadağlı çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayarak yoğun programlarına rağmen Podgoritsa’daki etkinliğe katılan Şef Ömür Akkor ve Türk Kahve Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim’e teşekkürlerini iletti.

Program açılış konuşmasında T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye ve Türk milleti için önemine vurgu yaparak böyle bir günde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün gerçekleştirdiği Türk mutfağı ve Türk kahvesi tanıtım programında seçkin davetlilerle bir arada olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin önde gelen Türk mutfağı tarihi araştırmacısı ve şeflerinden biri olan Ömür Akkor’un anlatımıyla Türk mutfağının kültürünün ve inceliklerinin tanıtıldığı programda Akkor'un hazırladığı Türk yemekleri menüsü davetlilerin beğenisine sunuldu.

Sunumunun ardından Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, davetlilere Türk kahvesinin tarihi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Türk kahvesi ve Türk lokumu ikramının ardından program sona erdi.