Türk Gitarist, “Podgoritsa Gitar Günleri”ne Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

“Podgoritsa Gitar Günleri” Festivali’nin 4.sü bu yıl 26-28 Mart 2019 tarihleri arasında Türkiye, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve Avusturya’dan gitar sanatçılarının katılımıyla Podgoritsa "Radosav Ljumović" Milli Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Podgoritsa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Türkiye, Yunanistan ve İtalya’nın Podgoritsa Büyükelçilikleri, Adriatic Properties, Türk Hava Yolları Podgoritsa Ofisi, “Vasa Paviç” Müzik Okulu, “Dara Cokorilo” Nikşiç Müzik Okulu, "Radosav Ljumović" Milli Kütüphanesi’nin katkılarıyla düzenlenen festivalin açılışına T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, eşi Sencer Ozan, Podgoritsa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Dairesi Sekreteri Ana Medigović, Festival Organizatörü Srdan Bulatovic, T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kaçar, 3. Kâtibi Begüm Tuç’un yanı sıra birçok davetli katıldı.

T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, “Festival organizatörüne, festivale katkıda bulunan başta Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsüne, Türk Hava Yollarına, Radosav Ljumovic Kütüphane Müdürüne ve diğer sponsorlara teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye olarak geçen sene de bu etkinliğin bir parçasıydık. Bu gece de festivale Türkiye’den katılan gitar sanatçımız Hasan Meten ile siz değerli misafirlerimiz ile beraberiz. Festivale Türkiye olarak gelecek senelerde de destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Festival organizatörü Srdjan Bulatoviç ise konuşmasında, “Festivalin misyonu Karadağ kültürüyle, diğer kültürler arasında bağlantı kurmaktır. Bu festivali diğer festivallerden farklı kılan en belirgin özellik, farklı amaçla tasarlanmış mekânların konser alanına dönüştürülmesidir. Festivalimizin diğer bir özelliği de burada sıra dışı enstrümanların tanıtılmasıdır. Bu akşam gitarı marimba enstrümanıyla dinleme fırsatını bulacağız. Şimdiye kadar organize ettiğimiz konserlere yoğun ilgi duyuldu. Bu festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Festivale Portekiz'den katılan "Guirimbadu" İkilisi'nin performansının ardından sahne alan Gitarist Hasan Meten, kendi bestelerinden ve klasik müzik eserlerinden oluşan repertuarını katılımcıların beğenisine sundu.

Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, İtalya, Yunanistan ve Avusturya'dan gitar sanatçılarının katıldığı "Podgoritsa Gitar Günleri", 28 Mart 2019 tarihinde Avusturyalı sanatçı Pippo Corvino'nun performansıyla sona erdi.