“Saygı Akşamları”nda Mimari Miras ve Şehir Peyzajı

Yazıcı-dostu sürüm

Karadağ Türkiye Mezunları Derneği'nin iş birliğinde 2019 yılı boyunca Karadağ ve Türk ortak kültürüne katkıda bulunan birbirinden değerli sanatçı, akademisyen ve siyaset insanına yönelik olarak düzenlenmesi planlanan “Saygı Akşamları” programının ikincisi, 9 Nisan 2019 tarihinde Karadağ Türkiye Mezunları Derneğinde, Mimar Dr. Igbala Šabović-Kerović adına gerçekleştirildi.

Türkiye mezunu Mimar Dr. Igbala Šabović-Kerović programda yaptığı konuşmada İstanbul, Podgoritsa, Ulcinj, doğal ve kültürel-tarihi alan Kotor şehirlerindeki peyzajın değerini vurguladı. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmiş bahse konu şehirlerin cami, saray, kilise, köprü gibi mimari yapılarının fonksiyonları, mimari özellikleri, yapısal değerleri; bu yapıtların tarihsel açıdan kültür ve medeniyetin nasıl kanıtı oldukları hakkında program katılımcılarına ayrıntılı bilgiler aktardı.

Karadağ Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Erdan Seferovic’in Mimar Dr. Igbala Šabović-Kerović’e hediye plaketi takdimiyle etkinlik sonra erdi.

Programa Bosna Hersek Karadağ Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muamera Hambo, Karadağ Azınlık Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Fonu Müdür V. Elmir Kurtagic, Mimar Dr. Igbala Šabović-Kerović, Karadağ Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Erdan Seferovic’in yanı sıra birçok davetli ve Türkiye mezunu katıldı.