Podgoritsa’da Türk Yemekleri Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçiliği ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun desteklediği "Türk Yemekleri Tanıtımı" programı, Podgoritsa’da gerçekleştirildi.

İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından açılış konuşmalarını Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Cihan Özdemir, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ve Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip yaptı. 
Gelen konuklar arasında Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic, Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Karadağ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Amer Halilovic, Podgoritsa Belediye Meclis Başkanı Djordje Suhih, Podgoritsa Belediyesi Kültür ve Spor Sekreteri Nela Savkovic Vukcevic, Bosna Hersek Büyükelçisi Djordjije Latinovic, Azerbaycan Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Seyran Mirzazadeh, Slovokya Cumhuriyeti, Macaristan Cumhuriyeti ve Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri temsilcileri, Karadağ Cumhuriyeti Milletvekilleri, Karadağ İslam Birliği temsilcileri ve basın mensuplarının da olduğu çok sayıda misafir katılım gösterdi.

Hediye ve teşekkür belgelerinin takdimlerinin ardından milli aşçılarımızın hazırladıkları yemekleri tadan misafirler, bu tür organizasyonların devamını dilediler.