Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, 4. Uluslararası Podgoritsa Kitap Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Karadağ Kültür Bakanlığı ve Karadağ Eğitim Bakanlığı destekleriyle 2-6 Ekim tarihleri arasında Podgoritsa’daki Atlas Capital Plaza’da düzenlenen 4. Uluslararası Kitap Fuarı'na katıldı.

Podgoritsa Belediye Başkanı Dr. İvan Vukovic tarafından açılışı yapılan fuarda ayrıca Karadağ Kültür Bakanı Aleksandar Bogdanovic, Karadağ Eğitim Bakanlığı Devlet Sekreteri Aleksandar Mitrović ve Fuar Müdürü Doç. Dr. Vladimir Vojinović birer konuşma yaptılar. Karadağ Kültür Bakanı Aleksandar Bogdanovic konuşmasında, “Dört senedir düzenli ve istikrarlı bir şekilde organize edilen Uluslararası Kitap Fuarı sayesinde, içinde yaşadığımız dijital çağda her ne kadar insanların kitaptan uzaklaştığı söylense de fuara katılımı görünce bu söylemin yersiz olduğu kanısına bir kez daha vardım. Ayrıca bu yıl ana tema olarak Çocuk Edebiyatı’nın seçilmesi de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza okumayı sevdirmek için büyük önem taşıyor.” dedi.

60 yayınevine ve 100 yazara ev sahipliği yapan fuarda yer alan Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü standında Türkiye’nin önemli yazar ve şairlerinin kitapları, Türkçeden Karadağcaya yapılan çeviri eserler ve ders materyalleri sergilendi.