Podgoritsa Kitap Fuarı'nda Türk Edebiyatı Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, 3-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Podgoritsa Kitap Fuarı"na katıldı. Fuar kapsamında Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi Türk hikâyeci İmdat Avşar ve Türk şair Mehmet Fidancı, 4 Ekim'de Atlas Capital Alışveriş Merkezi'nde bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Etkinliğe, Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomatik Şefi Sayın Anar Ajomov, Azerbaycan-Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi Müdürü Seyran Mirzazade, TİKA Podgoritsa Koordinatör Yardımcısı Nihal Ersoy ve Karadağlı edebiyatseverler katıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşi programında İmdat Avşar, Türk Hikâyeciliğinin tarihsel gelişimi; Mehmet Fidancı ise Türk Şiirinin geçmişten günümüze geçirdiği süreçler hakkında bilgiler verdi. 

Program, Avşar'ın "Ağaçtan Atlar" adlı hikâyesini, Fidancı'nın  ise "Saklambaç" isimli şiirini okuması ve Enstitü Müdürü Özdemir'in edebiyatçılara teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.