Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Dedeoğlu İki Farklı Sergi ile Karadağ’da

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü tarafından Karadağ’ın Perast ve Podgoritsa şehirlerinde fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu’nun “Anadolu” ve “Zamansız Şehir İstanbul ve Yüzler” sergilerinin açılışı yapıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün 21 Şubat 2017 tarihinde Perast şehrinde Perast Şehir Müzesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Anadolu” isimli serginin açılışı T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Dedeoğlu’nun Anadolu’nun değişik şehirlerinden kadrajına sığdırdığı 30 eserden oluşan sergiye Perast Şehir Müzesi Müdürü Andro Radulovic’in yanı sıra TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Ahmet Altun ve Perastlı fotoğrafseverler katıldı. Perast Şehir Müzesi’ndeki sergi, 27 Şubat 2017 tarihine kadar ziyarete açık kaldı.

Dedeoğlu’nun 40 eserden oluşan “Zamansız Şehir İstanbul ve Yüzler” isimli fotoğraf sergisi ise 22 Şubat 2017 tarihinde Podgoritsa Müze ve Galerisi’nde ziyarete açıldı. İstanbul' un güncel durumundan ziyade, daha çok arka sokaklarına, tarihi semtlerine ve melankolik yanına odaklanmış olan serginin açılışına Karadağ Cumhurbaşkanlığı Protokol Danışmanı Ranka Mitrovic, T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Tevfik Yücesoy, KIC Budo Tomovic Kültür Merkezi Müdürü Snezana Burzan ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi sonrasında fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu, Mitrovic’e “Evlat” isimli eserini hediye etti.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve Podgoritsa Müze ve Galerisi ortaklığında gerçekleştirilen “Zamansız Şehir İstanbul ve Yüzler” fotoğraf sergisi, 28 Şubat 2017 tarihine kadar ziyarete açık kaldı.