Edirne Bandosu, 50. Mimoza Festivali’ne Damgasını Vurdu

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Edirne Belediye Bandosu, 6-7 Mart 2019 tarihlerinde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Edirne Belediyesi iş birliğiyle Karadağ'ın Herceg Novi şehrinde bu yıl 50.si düzenlenen "Mimoza Festivali"ne katıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü; Herceg Novi Belediyesi ve Herceg Novi Kültür Merkezi tarafından 1969 yılından bu yana düzenlenen, Balkan coğrafyasındaki en ünlü ve en eski festivallerinden biri olan "Mimoza Festivali"ne, festival tarihinde ilk kez Türkiye'yi temsilen katılımda bulundu.

6-7 Mart 2019 tarihlerinde Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde Eski Şehir Meydanı’nda düzenlenen faaliyete T.C. Edirne Belediyesi Kültür Dairesi Müdürü Melih Sertuna, Belediye Meclis üyeleri Şenol Geçmiş, Hüseyin Ülker, Ahmet Karagülle, Belediye Bando Şefi Süleyman Uysal, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray, Herceg Novi Kültür Merkezi Müdüresi Gordana Porobić Krcunović, Herceg Novi Belediyes Başkanı Danışmanı Tamara Vujovic’in yanı sıra çok sayıda Herceg Novili katıldı.

Festivalde T.C. Edirne Belediye Bandosu, repertuarlarında bulunan birçok Türk ve Balkan ezgilerini festival katılımcılarının beğenisine sundu. Eski Şehir Meydanı'nda düzenlenen faaliyetin ardından Edirne Belediye Bandosu, Herceg Novi Belediye Bandosu binasında Herceg Novi Belediye Bandosu ile Türk ve Karadağ ortak ezgilerinden oluşan temsili bir gösteriye imza attılar.

Sırbistan, Slovenya, İtalya, Macaristan, Polonya, Almanya, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerin katıldığı ve kendi kültürlerine ait tanıtımlar yapacağı “50. Mimoza Festivali”, 23 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek.