Crisantem Quartet, Müzik Günleri Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde Karadağ Kültür Bakanlığı ve Herceg Novi Belediyesinin destekleri; JUK Herceg Fest Kültür Merkezi ve Herceg Novi Müzik Okulunun iş birliğiyle bu yıl 10-20 Temmuz 2019 tarihleri arasında 36.sı düzenlenen “Uluslararası Müzik Günleri Festivali”, hem yurt dışından hem de Balkanlardan birçok klasik müzik dinleyicisini bir araya getirdi.

Festivalin açılışı, 10 Temmuz 2019 tarihinde festivale Sırbistan’dan katılan Amoroso Oda Orkestrası’nın klasik müzik konseri ile yapıldı. Festivalin üçüncü günü, Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Leyla Osmanzade Erkin (viyola), Gülce Sevi Par (keman), Bahar Hoşcan (keman) ve Sibel Göksel’den (kontrabas) oluşan Crisantem 4’lüsü, festival tarihinde ilk kez Türkiye’yi temsilen sahne alarak dinleyicilere unutulmaz bir klasik müzik konseri yaşattı.

Konsere Müzik Günleri Festivali Müdürü Boris Kraljević, JUK Herceg Fest Kültür Merkezi Müdüresi Gordana Krcunović- Porobić, Herceg Novi Müzik İlkokulu Müdüresi Jovanka Veljović’in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı klasik müzik dinleyicisi katıldı.

Konser açış konuşmalarında Festival Müdürü Kraljević ve Müzik İlkokulu Müdüresi Krcunović, Türkiye’nin zengin kültürel birikimini “Müzik Günleri” Festivalinde ilk kez Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla Herceg Novililere aktarma şansı yakaladıkları için Enstitüsüye teşekkürlerini ileterek gelecek yıllarda da festival çerçevesinde başlayan iş birliklerinin devam etmesini arzuladıklarını belirttiler.

Crisantem Quartet; Joseph Haydn, B. Bartok, Burhan Öçal ve Kara Karaev’in eserlerini konsere katılan klasik müzik dinleyicilerinin beğenisine sundu. Sırbistan, Karadağ, Türkiye, Bosna-Hersek, Singapur ve ABD’den sanatçı gruplarının katılacağı festival 20 Temmuz 2019 tarihinde festival müdürü ve aynı zamanda piyanist Boris Kraljević’in solo piyano konseriyle sona erecek.