"Cingöz Recai" Karadağ'da

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Podgoritsa Delta City Alışveriş Merkezi Cineplexx Sinemalarında gösterilen “Cingöz Recai” filmi, Karadağlı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri F. Derya Koç'un da izleyiciler arasında yer aldığı film gösterimine Karadağlı sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. 15 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen gösterim sonrasında, Türk edebiyatının unutulmaz yazarlarından Peyami Safa’nın aynı adlı eserinden uyarlanan filmin kurgusundan övgü ile bahseden sinemaseverler, Safa’nın eserini bir an önce temin edip okuyacaklarını; Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün sonraki gösterimini de sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.

Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli ve Haluk Bilginer gibi ünlü isimlerin yer aldığı, Peyami Safa'nın unutulmaz eseri Cingöz Recai’den sinemaya uyarlanan film, yakışıklı ve zeki hırsız Cingöz Recai’nin (Kenan İmirzalıoğlu) karanlık bir çeteye sızarak eski düşmanlarının peşine düşmesini anlatıyor. Bu sırada Cingöz’ün belalısı Başkomiser Rıza (Haluk Bilginer) kibar hırsızın ensesinden ayrılmıyor.