Balkan Ezgileri, Karadağ’ın Ulcinj ve Tuzi Şehirlerinde Yankılandı

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, 5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Karadağ’ın Ulcinj ve Tuzi şehirlerinde “Balkan Havaları” adlında konser düzenledi.

Enstitü, 5 Mayıs 2017 tarihinde Ulçin Turizm Organizasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve Ulçin Belediyesince desteklenen Her Şey Turizm İçin Festivali'ne, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları tarafından verilen “Balkan Havaları” adlı konserle katıldı.

Eski Ulcinj Kalesi’nde düzenlenen konsere, Karadağ İnsan ve Azınlık Hakları Bakanı Mehmed Zenka, Ulçin Belediye Başkanı Sayın Nazif Cungu, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir'in yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ayrıca, 06 Mayıs 2017 tarihinde Tuzi Kültür Merkezi iş birliğinde, yine T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarının vermiş olduğu "Balkan Havaları Konseri" ile Tuzili müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Tuzi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Boşnak Partisi Milletvekili Nedzad Dresevic, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, Hilton Podgoritsa Genel Müdürü Haluk Bilgili ve Tuzi Kültür Merkezi yetkililerinin yanı sıra Tuzili müzikseverler katıldı.

Solist Zahide Özdemir'in seslendirdiği; ritimde Ömer Karabağ'ın, nefesli çalgılarda Yusuf Elbay'ın, sazda Memet Ali Ünalmışer'in, kemanda Ahmet Coşkun'un ve kanunda Tuncay Tuncay'ın katkı sunduğu birbirinden güzel Balkan ezgileri, iki şehirde düzenlenen konsere katılan seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.