“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” Karadağ’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliğinin himayelerinde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü tarafından 18-20 Mart tarihleri arasında Karadağ’ın üç farklı şehri Podgoritsa, Ulcinj ve Rozaje'de de "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 104. yıl dönümüne binaen anma programı gerçekleştirildi.

Podgoritsa’daki anma programına T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, eşi Sencer Ozan, Karadağ Sürdürülebilir Gelişme ve Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Saša Radulović ve Bakan Yardımcısı Ivana Vojinović, Karadağ Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Amer Halilović, Kosova Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Morina, milletvekilleri ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Ulcinj Belediyesi'nin destekleri ve Ulcinj Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen Ulcinj’deki anma programına Ulcinj Belediye Meclisi Başkanı İlir Çapuni, Ulcinj Başimamı Al Bardhi katılırken, Karadağ Boşnak Konseyi ve Rozaje Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen Rozaje şehrindeki programa Rozaje Belediye Meclis Başkanı Sayın Almir Avdić'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili ve davetli katıldı.

Podgoritsa ve Ulcinj şehirlerinde Kosova Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Morina tarafından program katılımcılarına "Balkanlardan Çanakkale'ye" konulu bir konferans verildi. Rozaje’deki anma programında, öz dedesi Çanakkale Savaşı'na katılan ve Çanakkale'de şehit düşüp geri dönemeyen Rozajeli etnolog Ibiš Kujević, katılımcılara Çanakkale Savaşı ve savaşa Balkanlardan katılan gönüllü askerler hakkında bilgiler aktardı.

Anma programları, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergi gezisi ve kokteyl ikramıyla sona erdi.