Karadağlı Çocuklar “Taş” Kukla Gösterisine Hayran Kaldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl 7.si düzenlenen “Uluslararası Kukla Festivali” 12-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Karadağ’ın başkenti Podgoritsa başta olmak üzere Herceg Novi ve Mojkovac şehirlerinde gerçekleştirildi.

Karadağ Kültür Bakanlığı, Podgoritsa Büyükşehir Belediyesi, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Polonya Kültür Bakanlığı ve İsrail Büyükelçiliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen festivalde Türkiye’yi, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla ‘Uçaneller Kukla Evi” sanatçıları Mesut Sarıoğlu ve Bircan Sarıoğlu, “Taş” isimli kukla gösterisi ile temsil etti. 15 Eylül 2018 tarihinde Podgoritsa “Budo Tomovic” Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kukla gösterisine, çoğunluğu Karadağlı çocuklardan oluşan çok sayıda seyirci yoğun ilgi gösterdi.

Festivale Ukrayna’dan katılan Ternopil Kukla ve Tiyatro Evi “Ryaba İsimli  Civciv'e Dair Hikâyeler", Makedonya’dan katılan Üsküp Gençlik Tiyatrosu "Tobi", Polonya’dan katılan Valbjih Kukla ve Tiyatro Evi "Aile Eğlencesi"  ve Sırbistan’dan katılan Subotitsa Çocuk Tiyatrosu "Bir Çift Ayakkabı" adlı gösterileri Karadağ’da sergilediler.