Karadağ'da "Türkiye Günleri" Programı

Yazıcı-dostu sürüm

 

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü 09-10 Eylül 2016 tarihleri arasında, Podgoritsa The Capital Plaza'da "Türkiye Günleri" başlıklı bir program düzenledi.

Program açılışına T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Bosna Hersek Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Dorde Latinovic, T.C. Podgoritsa TİKA Program Koordinatörü Ahmet Altun, T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Tevfik Yücesoy, Podgoritsa Hilton Oteli Genel Müdürü Haluk Bilgili ve çok sayıda Podgoritsalı misafir katıldı.

Podgoritsa halkının oldukça ilgi gösterdiği iki günlük program süresince geleneksel Türk el sanatları ustaları Zafer Kıyıcı, ebru; Gözde Kıyıcı, tezhip; Ater Koro Arifi, takı tasarım, ahşap boyama, kumaş boyama ve Orhan Koçbaşlı, seramik boyama alanında örnek çalışmalar yaptılar.

Programa Prizren’den davet edilen Doğru Yol Derneği Türk Halk Oyunları ekibi, etkileyici halk oyunları gösterisiyle beğeni toplarken, Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçıları da bir konser verdiler. Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün öğrencisi ve ses sanatçısı Nina Strugar, konsere misafir sanatçı olarak katıldı.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinden Gezgin Edin Krniç’in Türkiye fotoğraflarından oluşan sergisi de programda misafirlerin ilgi gösterdiği odak noktalarından birisi oldu.

Program hediye takdimi ve aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.