12. “Jazz Appreciation Month” Festivali

Yazıcı-dostu sürüm
Karadağ Caz Sanatı Birliği tarafından bu yıl 12.si düzenlenen “Jazz Appreciation Month” Festivali kapsamında Kültür Merkezimizin organizasyonunda sahne alan Baturay Yarkın Trio ve Nağme Yarkın Dörtlüsü’nün icra ettiği konser, seyircilerin büyük beğenisini topladı.
 
29 Nisan 2022 tarihinde başkent Podgoritsa’da bulunan Budo Tomoviç Kültür Merkezi Büyük Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Kültür Merkezi yöneticileri ve diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Karadağlı caz müziği severler katıldı.
 
Baturay Yarkın (piyano), Nağme Yarkın (İstanbul kemençesi), Enver Muhammedi (kontrabas) ve Mert Can Bilgin (davul)’den oluşan dörtlü “Anadolu’nun Renkleri” adını verdikleri projeleri kapsamında dünyaca kabul gören caz müziğini titizlikle birleştirdikleri Anadolu ve İstanbul müziklerinden oluşan repertuarlarını konsere katılan caz müziği severlerin beğenisine sundular. 
 
Dörtlü tarafından icra edilen Baturay Yarkın ve Nağme Yarkın kardeşlerin kendi bestelerinden oluşan parçaların yanı sıra “Yalgızam”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Çeçen Kızı”, “Ayrılık” ve “Üsküdar’a Gider İken” gibi geleneksel Türk müziği parçalarından oluşan konser, dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.