5.Yeşil Karadağ Uluslararası Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

 

Karadağ’ın Zabljak şehrinde, Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı, Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı, Karadağ Kültür Bakanlığı, Karadağ Ulusal Turistik Kurumu, Karadağ Ulusal Parkları ve Zabljak Kültür Merkezi iş birliğiyle 5.si düzenlenen Yeşil Karadağ Uluslararası Film Festivali gerçekleştirildi.

3-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Festival’de Almanya, Sırbistan, Fransa, Brezilya, İtalya, Büyük Britanya, Burkina Faso, Karadağ, Hırvatistan, Türkiye, Kuzey Makedonya, Senegal ve İzlanda gibi ülkelerden filmler yer aldı.

Festivale Karadağ Meclis Başkanı İvan Brajovic, Zabljak Belediye Başkanı Veselin Vukicevic, Karadağ Prensi Nikola Petrovic Njegos, Yeşil Karadağ Uluslararası Film Festivali Konsey Başkanı ve Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı Çevre Doğa Koruma Dairesi Genel Müdiresi İvana Vojinovic, Kuzey Makedonya’nın Karadağ Fahri Konsolosu Branko Azeski, Karadağ ve komşu ülkelerden tanınan sinema oyuncuları, çok sayıda sinemasever katıldı.

Karadağ Meclis Başkanı İvan Brajovic programın açış konuşmasında: “Bu akşam, önümüzdeki günlerde ve gecelerde, garip bir gökyüzüyle ve Durmitor örtüsüyle çevrili, fantastik bir doğa ve beşinci sanat kaynaşmasının tadını çıkaracağız.” İfadelerini kullandı.

Zabljak Belediye Başkanı Veselin Vukicevic: “Yeşil Karadağ Uluslararası Film Festivali, Zabljak şehrine geçen sene geldi ve burada kalmaya karar verdi. Bugün, aynı yerde, Kara Gölün ve Durmitor’un vermiş olduğu zamansız güzelliklerinin karşısında, bu enteresan etkinliğin 5. senesini kutluyor.” dedi.

Yönetmenliğini Çağatay Çelikbaş’ın yaptığı “Saklı Cennet” belgesel filminin de yer aldığı Festival’de büyük ödülü Tomas Grand ve Musa Diopa’nın yönetmenliğini yaptığı “Altın Balık, Afrika Balığı “ adlı Senegal filmi kazanmıştır. “Ekoloji” kategorisinde en iyi film ödülünü Burkina Faso’dan Andre Trivero’nun “Ağaç Adam” adlı filmi, “Ruh Ekolojisi” kategorisinde en iyi film ödülünü ise Kuzey Makedonya’dan festivale katılan yönetmen Djordje Stavrevski’nin “Şifa” filmi kazanmıştır.