Türk Filmleri “Karadağ Türk Film Günleri” Etkinliğinde İzleyici ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyanın birçok ülkesindeki sinemaseverlere yönelik olarak Türk Sineması'nın tanıtılması doğrultusunda gerçekleştirdiği film gösterimleri etkinliklerinin bir yenisi Karadağ’da gerçekleştirildi. Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ile Karadağ’ın en fazla seyredilen medya gruplarından biri olan ve Balkan ülkelerinde de dijital ve karasal yayında yer alan özel televizyon kanalı Prva Tv iş birliğiyle 7-29 Ekim 2021 tarihleri arasında “Karadağ Türk Film Günleri” etkinliği düzenlendi.

7 Ekim 2021 tarihinde yönetmenliğini Selman Kılıçarslan’ın üstlendiği “Bütün Saadetler Mümkündür” filminin gösterimi ile başlayan etkinlik kapsamında 21 Ekim’de “Paranın Kokusu”, 22 Ekim’de “Bizim İçin Şampiyon” filmleri, Prva TV kanalında izleyicilerle buluştu. Etkinliğin kapanışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümüne özel olarak gösterimi yapılan Türk-Japon ortak yapımı olan “Ertuğrul 1890” filminin gösterimi ile son buldu.

 “Karadağ’da Türk Film Günleri” etkinliği kapsamında gösterimi yapılan dört film, toplamda 127 bin seyirciye ulaşarak büyük bir başarıya ulaştı.