Tivat, Cam Boncuk ve Seramik Sanatlarına Hayran Kaldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tivat, Cam Boncuk ve Seramik Sanatlarına Hayran Kaldı

Karadağ'ın Tivat şehrinde Karadağ Kültür Bakanlığı, Tivat Belediyesi, Tivat Turizm Organizasyonu ve Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle "Tivat In Art" festivali düzenlendi.

25-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, cam boncuk ve seramik sanatlarını Tivatlı sanatseverlerle buluşturdu.

Enstitünün daveti üzerine Türkiye’den gelen cam boncuk sanatçısı Sevinç Naldöğen Kök ve seramik sanatçısı Ülkü Akdemir, Pine Meydanı’nda kurulan stantlarda ustası oldukları sanatın inceliklerini katılımcılarla paylaştı. Cam boncuk ve seramik sanatını yakından tanıma fırsatı bulan katılımcılar, cam ve seramik yapımını tecrübe etme şansı da yakaladı.

Festivalin medya sponsorları olan Karadağ Devlet Televizyonu RTCG, Vijesti TV, Prva TV, Radyo Tivat ve Dan Gazetesi muhabirlerinin ilgiyle takip ettiği Enstitünün standı, Tivat halkının yanı sıra tatilini geçirmek üzere dünyanın pek çok ülkesinden Tivat şehrine gelen yabancı turistlerden de tam not aldı.

Düzenlenmeye başladığı 2016 yılından bu yana festivalin içerisinde yer alan Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsüne, sunduğu katkılardan duydukları memnuniyeti dile getiren festival organizatörleri ise 2019 yılında Enstitü aracılığıyla Türkiye’den davet edilecek sanatçıları merak ve heyecanla beklediklerini ifade ettiler.

“Tivat In Art" festivaline bu sene Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Avusturya, Makedonya, Arjantin ve Meksika’dan katılan sanatçılar, kendi ülkelerine ait el ve sokak sanatlarını ziyaretçilere tanıttılar.