Tanini Trio, Tivat Dünya Müzik Festivali'nde

Yazıcı-dostu sürüm

Tivat Belediyesi ve Tivat Turizm Organizasyonu’nun destekleriyle düzenlenen ve Karadağ’ın ilk uluslararası dünya müzik festivali olma özelliği taşıyan “Tivat Dünya Müzik Festivali”nin üçüncüsü 12-14 Eylül 2019 tarihinde Karadağ’ın Tivat şehrinde gerçekleştirildi.

Festivalin ana destekçisi Tivat Turizm Organizasyonu Müdüresi Gabrijela Glavočić yaptığı açılış konuşmasında, Balkanlarda benzeri olmayan festivali Tivat şehrinin dört farklı sahnesinde kapsamlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacaklarını; üç gün sürecek festivalde üç farklı kıtadan festivale katılacak sanatçıları, festivalin üçüncü senesinde de festival katılımcılarıyla buluşturacaklarını ifade etti. Glavočić’in konuşmasının ardından festivale Sırbistan’dan katılan Şarkıcı Bilja Krstić ve Bistrik Orkestrası, açılış konserinde bir araya geldi. Festivalin ilk günü, festivale Nijerya’dan katılan Femı Kutı ve The Positive Force grubunun konseriyle sona erdi.

Festivale Hırvatistan’dan katılan Atma Mundi Ensemble ve Şarkıcı Sanja Raičković; Portekiz’den katılan Albaluna, Sırbistan’dan katılan Ethno Jazz Orkestrası ve ev sahibi ülke Karadağ’dan katılan Gospoda Glembajevi ve Nuova Orkestraları, festivalin ikinci gününde birbirinden farklı yerel ezgileri festival katılımcılarının beğenisine sundular.

Festivalin üçüncü ve son gününde, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve THY Podgoritsa Ofisinin destekleriyle Türkiye’yi temsilen festivale katılan Tanini Trio grubu, Tivat Halk Müzesi Açık Hava Konser Salonunda festival katılımcılarına unutulmaz bir konser verdi. Kanun Sanatçısı Tahir Aydoğdu, Neyzen Bilgin Canaz ve Piyanist Burçin Büke’den oluşan Tanini Trio, klasik Türk ve batı müziklerinden harmanladıkları repertuvarlarını, konsere katılan yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sundu.

Tivat Dünya Müzik Festivali, festivale Bulgaristan’dan katılan Irfan ve Karadağlı grup Džanum’un konserleri ile sona erdi.