“Podgoritsa Gitar Günleri Festivali”nde Cenk Erdoğan Rüzgârı

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Büyükşehir Belediyesi, İtalya ve Yunanistan'ın Podgoritsa Büyükelçilikleri, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ile Cashback World Podgoritsa Yatırım Şirketi katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Gitar Günleri Festivali"nin açılışı 28 Mart 2018 tarihinde Podgoritsa "Radosav Ljumović" Milli Kütüphanesinde, Türk müziğinin önemli isimlerinden 'perdesiz gitar' sanatçısı Cenk Erdoğan'ın gitar resitaliyle gerçekleştirildi.

Festival açılışına, Podgoritsa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Dairesi Sekreteri Nela Savkoviç Vukçeviç, İtalya'nın Podgoritsa Büyükelçisi Luca Zelioli, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray, Cashback World Podgoritsa Müdürü Ivan Çanoviç ve Festival Organizatörü Srcan Bulatoviç'in yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı.

Karadağ’ı dünya ile birleştiren sahne

Festival organizatörü Srdjan Bulatoviç açış konuşmasında, “Hem bir gitar sanatçısı hem de festivalin organizatörü olarak diğer festivallerden farklı olacak ve hep birlikte keyif alarak takip edeceğimiz bu etkinliğimizde bizlerle bulunan misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Festivalde sahne alacak sanatçılar geldikleri ülkelerin geleneğinden ilham alarak otantik müziklerini bu akşam bizlerle paylaşacaklar. Türk filmleri ve Türk dizileri için bestelediği müzikler ile tanınan ve birçok ödülün sahibi, “Perdesiz Gitar” adlı otantik enstrümanı çalan Cenk Erdoğan’ı ve onun güzel müziğini bu akşam dinleyecek olmak bizim için büyük bir şereftir. Bu akşamki sahne, Karadağ’ı Avrupa, dünya ve Akdeniz ile birleştirecek bir sahne olacaktır” dedi.

Notaların sihirli dünyası ilişkileri zenginleştiriyor

Açış konuşmasında İtalya’nın Podgoritsa Büyükelçisi Luca Zelioli, “Bu sene üçüncüsü düzenlenen birbirinden kaliteli kültürel değerleri buluşturan bu festivale katılmaktan dolayı onur duyuyorum. Bu festival sayesinde notaların sihirli dünyası ve yorumuyla İtalya’nın çağdaş müziğini Karadağlı sanatseverlerle buluşturan “Maurizio di Fulvio Trio” adlı İtalyan grubunu saygılarımla selamlıyorum. Eminim festivale katılacak Akdenizli müzisyenlerin tutkulu ve dikkat çekici sesleri aktarma yetenekleri sayesinde hem Karadağ, İtalya ve Türkiye hem de bu akşam buraya gelen tüm misafirler arasındaki harmonik ilişkilerin zenginleşmesine katkıda bulunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sanatla kurulan dostluk köprüsü

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray ise festival açış konuşmasında, “Podgoritsa YEE olarak Karadağ halkına Türk kültürü ve sanatını tanıtma misyonumuz çerçevesinde bu değerli etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Türk müziğinin önemli isimlerinden, “Perdesiz gitar” sanatçısı Cenk Erdoğan’a yoğun programından zaman ayırıp bu etkinlikte bizlerle birlikte olduğu için kendisine içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu festivali en ince ayrıntısına kadar düşünerek hayata geçiren festival organizatörü Srdjan Bulatoviç Bey’e de uyumlu iş birliği için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Cenk Erdoğan tarafından icra edilen, Türk müziğinin önemli eserlerinden "Tatlı Dillim", "Gül Kuruttum", "Kadınım", "Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş" ve kendi çalışmaları olan "Beklerken", "Yağmurla Gelen", "Re" ve "Sonbahar" şarkıları, açılışa katılan müzikseverlerden büyük beğeni topladı. Ardından sahne alan İtalya'dan "Maurizio di Fulvio Trio" grubu sahne aldı. İtalyan grubun performansı ile festivalin ilk günü sona erdi.

İkinci gün programında ise Podgoritsa "Radosav Ljumović" Milli Kütüphanesinde gerçekleştirilen festivalde Yunanistan'dan Iakovos Kolanian ve Karadağ'dan Ivana Cıkıç sahne aldı.