Mehmed Fatih Medresesinde “Çanakkale Zaferi” Resim Yarışması Ödül Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü kapsamında Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve Karadağ İslam Birliği’ne bağlı Mehmed Fatih Medresesi iş birliğiyle “Çanakkale Zaferi” temalı bir resim yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrencinin ödülleri, 29 Nisan 2021 tarihinde Mehmed Fatih Medresesi’nde yapılan ödül töreninde kendilerine takdim edildi.

Resim Yarışması ödül törenine Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür V. Can Güray,  Mehmed Fatih Medresesi Müdürü Amer Şukurica, yarışmada dereceye giren öğrencilerin yanı sıra Medrese ve Enstitü çalışanları katıldılar.

Ödül Töreni konuşmasında Mehmed Fatih Medresesi Müdürü Şukurica, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsüne Medrese ile yaptıkları iş birliğinden ötürü teşekkürlerini ileterek ileriki dönemlerde Medrese bünyesinde Enstitü ile birçok ortak faaliyet gerçekleştirme isteklerini belirtti.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür V. Can Güray ise ödül töreni konuşmasında, Çanakkale Zaferinin kazanılmasında Balkan coğrafyasından savaşa katılan askerlerin öneminden bahsederek söz konusu etkinliği, o askerlerin torunlarına Çanakkale’yi her daim hafızalarında tutmaları için gerçekleştirdiklerini belirtti. Mehmed Fatih Medresesi ile önümüzdeki dönem ortak faaliyetlere devam edeceklerini belirten Güray, yarışmada ödül almaya hak kazanan öğrencilere resim yeteneklerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Ödül almaya hak kazanan yarışma 1.’si Arijan Đerekarac, yarışma 2.si Elvis Banda ve yarışma 3.sü Nejla Orahovac’a hediyelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.