Karadağ’da “Gölgenin Işığında” Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, 19 Kasım 2018 tarihinde Rozaje şehrinde Karadağ Boşnak Milli Konseyi ile ortaklaşa düzenlediği Özkan Samioğlu'nun on beş adet siyah-beyaz fotoğraf çalışmasından oluşan "Gölgenin Işığında" adlı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Serginin açılışını yapan akademisyen ve ressam Aldemar İbrahimovic, günümüz dünyasının fotoğraf dünyası olduğunu aktardı. Bu bağlamdan yola çıkarak Özkan Samioğlu'nun fotoğrafların da büyük bir sevgi ile çekildiğini ve çekilen her bir karenin var olanı ve onun içindekini, onu öven ve bozan her şeyle en yakın canlıyı yorumlar gibi olduğunu belirtti. Ibrahimovic sözlerine, "Renkli ve siyah-beyaz kontrastlar, iki büyük imparatorluğun merkezi ve dünya metropolü olan İstanbul’un ruh ve vücut topografisini vurguluyor. Sanatçı, görsel olguyu anlatmak, daha sonra o güdünün sanatçının kendisinde derin zihin durumlarının keşfetmesi için o anda kentsel detayların üzerine düşen ışığını ustaca kullanıyor. Duvarlar, dış cepheler, çatılar, insan ve hayvan figürleri kendi mimarları ve geçmiş zamanları hakkında konuşurken fotoğraflar Özkan hakkında konuşuyor.” diyerek devam etti.

Sergi açılışına, Karadağ Boşnak Milli Konsey Başkanı Mirsad Dzudzevic, Rozaje Belediyesi Meclis Başkanı Almir Avdiç, Rozaje Belediyesi Başkan Danışmanı Mirza Luboder, Rozaje İslam Birliği Başkanı Ernad Ramoviç ve Rozaje İslam Birliği Baş İmamı Reyhan Hot’un yanı sıra Rozajeli birçok sanatsever katıldı.

Sergi, 26 Kasım 2018 tarihine kadar Rozaje Kültür Merkezi”nin Magaza Galerisinde ziyarete açık kalacak.