Göbeklitepe Fotoğraf Sergisi Podgoritsa’da

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliğinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü münasebetiyle Podgoritsa Hilton Otel'de düzenlenen resepsiyon kapsamında Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü tarafından Göbeklitepe Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na Karadağ Parlamento Başkan Yardımcısı Genci Nimanbegu, Savunma Bakanı Predrag Boşkoviç, Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Kemal Purisiç, Parlamento Dış İlişkiler ve Diaspora Komisyonu Başkanı Andrija Nikoliç, İslam Birliği Başkanı Rifat Fejziç’in yanı sıra çok sayıda üst düzey misafir ve Türk vatandaşı katıldı.

Program kapsamında açılan sergide yer alan Göbeklitepe’ye ait fotoğraflar davetlilerden büyük beğeni gördü.

2019 “Göbeklitepe Yılı” kapsamında,  dünyanın farklı noktalarında Göbeklitepe’yi tanıtım çalışmalarına devam eden Yunus Emre Enstitüsü, Podgoritsa ile birlikte Saraybosna, Amman, Lahor, Köln, Kabil, Bakü, Kazan, Bükreş, Berlin, Paris, Priştine, Nur Sultan, Kuala Lumpur Kahire, Üsküp, Belgrad, Zagreb ve Dakar gibi dünyanın birçok farklı noktasında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri organizasyonunda düzenlenen 29 Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında açılan sergiler ile Göbeklitepe’yi meraklılarıyla buluşturdu.