Ebru Kursiyerlerinin Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri, Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) iş birliğiyle 4 Eylül 2017 tarihinden bu yana düzenlenen geleneksel ebru sanatı kurslarının kapanış töreni gerçekleştirildi.

5 Haziran Salı günü Enstitünün ev sahipliğinde düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) Koordinatörü Eyüp Arda, Podgoritsa YEE Müdür vekili Can Güray ve Ebru kursu usta öğreticisi Zeynep Gültekin'in yanı sıra kursiyerlerin aileleri katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman Karadağ’da iki yıldır Türk el sanatlarının tanıtımını yaptıklarını belirttiği konuşmasında BUSMEK bünyesinde yürütülen faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı. BUSMEK olarak yaklaşık 535 dalda yıllık 25 bin kişiye eğitim verdiklerini belirten Karaman, Karadağ’da Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile 2016 yılından bu yana Türk el sanatlarının tanıtıldığını aktardı. Kursiyerler için edindikleri bilgiler doğrultusunda çalışmalarına devam etmeleri temennisinde bulunan Karaman, katılımcıları Bursa’ya davet ederek sözlerini noktaladı.

Programın açış konuşmasını yapan Enstitü Müdür Vekili Güray ise el sanatları kursları ile geleneksel Türk el sanatlarını Karadağlı dostlarla tanıştırma imkânı bulduklarını belirterek, Podgoritsa YEE olarak ilerleyen dönemlerde kursların devam edeceğini aktardı.  

Program, ebru kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından misafirlerin, kursiyerlerin eserlerinden oluşan ebru sergisi gezmeleri ile sona erdi.