“Balkan Kervanı”, ‘Adriyatik’in İncisi’ Budva’dan Geçti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Trakya Üniversitesi ve Budva Turizm Organizasyonu iş birliğinde organize edilen “Balkan Kervanı” Projesi’nin üçüncü durağı Budva oldu.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi önderliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Kurulu tarafından sağlanan hibe desteği ile organize edilen program Saraybosna ve Mostar’ın ardından 26 Temmuz 2018 tarihinde Budva Eski Şehir önündeki meydanda gerçekleştirildi.

Türk el sanatlarından ebru, hat, çini, seramik ve cam sanatlarının tanıtımı; Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz; Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından sahnelenen Türk halk oyunları ve sema gösterisinin yanı sıra Türk Halk müziği sanatçısı Tuncay Okutan ve Yağmur Yalçın’ın sahne aldığı konserler ilgiyle izlendi.

Yerel halkın yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden tatilini geçirmek üzere Budva’da bulunan turistlerin katılım gösterdiği etkinlikte misafirler Türk kahvesi, Osmanlı şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikramları ile ağırlandı.

“Balkan Kervanı” Projesi Budva’nın ardından 28 Temmuz 2018 tarihinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’da; 30 Temmuz-1 Ağustos 2018 tarihlerinde Makedonya’nın Ohrid ve Gostivar şehirlerinde; 3-4 Ağustos 2018 tarihlerinde Kosova’nın Mamuşa ve Priştine şehirlerinde gerçekleştirilecek programlarla sona erecek.