Nevruz Bayramı Konseri ve Dans Gösterisi Karadağlıları Mest Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Nevruz Bayramı Konseri ve Dans Gösterisi Karadağlıları Mest Etti

21 Mart Çarşamba günü, Podgoritsa KIC Budo Tomovic Kültür Merkezi Salonunda, Türklerin kadim geleneği olan Nevruz Bayramı kapsamında Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve Azerbaycan-Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi iş birliği, Türk Hava Yolları ve Azmont Investments'ın sponsorluğuyla "21 Mart Nevruz Bayramı Konseri ve Dans Gösterisi" etkinliği gerçekleştirildi.

Program açılışına Karadağ Sosyal ve Çalışma Bakanı Kemal Purişiç, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Azerbaycan Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Eldar Hasanov, Filistin Devleti Karadağ Büyükelçisi Rabii Hantouli, T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kaçar, Karadağ İstihdam Ajansı Müdürü Suljo Mustafiç, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray, Azerbaycan-Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi Müdürü Seyran Mirzazada, THY Podgoritsa Ofisi Menajeri Ferhat Atabey, Karadağ Hükümeti yetkilileri, milletvekilleri, yabancı ülke misyon temsilcilerinin yanı sıra 400'e yakın sanatsever katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray, “Türklerin kadim geleneği olan Nevruz Bayramı baharın gelişini, doğanın uyanışını simgelemektedir. Bu anlamlı programı Karadağ’da gerçekleştirmemizi sağlayan başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Türk Hava Yollarına ve kardeş ülke Azerbaycan’ın kültür kurumu Azerbaycan-Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi’ne en içten teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Azerbaycan-Karadağ Kültür ve Ekonomi Merkezi Müdürü Seyran Mirzazada ise dostluğa vurgu yaptığı konuşmasında “Nevruz Bayramının en önemli özelliği aileyle, dostlarla ve yakın gördüğümüz insanlarla kutlanmasıdır. Dost ülkemiz Karadağ’da bu bayramımızı kutlamaktan dolayı mutluyum çünkü bayram mutluluğumuzu sizinle paylaşabiliyoruz ve böylece hep beraber kültürde sınırın olmadığını göstermiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda sahne alan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyesi birbirinden değerli 10 sanatçı, Türk Dünyasının çeşitli coğrafyalarına ait ezgileri ve dansları Karadağlıların beğenisine sunarken, izledikleri müzik ve dans şöleni Karadağlı sanatseverlerden büyük beğeni topladı.